top of page

Geen of beperkte indexering huurprijzen voor woningen met EPC-label D, E en F

Bijgewerkt op: 20 feb.

Wil je meer weten over de recente beperkingen op de huurprijsindexering voor woningen met hoog energieverbruik? Lees verder op onze pagina: Vastgoedselect.be/EPC.


Sinds 1 januari 2009 moeten huurwoningen in Vlaanderen beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC), dat loopt van A+ (zeer energiezuinig) tot F (zeer energieverslindend). Vanaf 1 oktober 2022 heeft de Vlaamse Regering de indexering van huurprijzen voor de meest energieverslindende woningen bevroren, geldig voor één jaar.


Deze maatregel geldt voor alle lopende woninghuurovereenkomsten (behalve studentenhuurovereenkomsten) die vóór 1 oktober 2022 zijn gesloten. Woningen verhuurd via sociale huisvestingsmaatschappijen vallen hier niet onder. Het doel is om de betaalbaarheid van wonen te waarborgen en eigenaars aan te sporen tot het verbeteren van de energetische prestaties van hun huurwoningen.


Wil je meer weten over hoe deze maatregel wordt toegepast? Lees verder op onze website. We houden je ook op de hoogte van verdere ontwikkelingen met betrekking tot de indexering van huurprijzen vanaf 1 oktober 2023.


Vergeet niet dat een geldig EPC cruciaal is bij verhuur. Ontdek meer over de geldigheid en classificatie van EPC's op onze pagina.

Comments